Gluteeniton mämmi


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:40 min
Paistoaika:2 Hours
Annokset:1

Perinteinen jälkiruoka pääsiäisenä. Nyt voit valmistaa helpolla reseptillä gluteenitonta kotitekoista mämmiä!

Valmistusaineet

  • 250 g perunaa tai bataattia (keitettynä ja soseutettuna)
  • 300 g luumumarmelaadia
  • 8-10 dl vettä
  • 2 dl tattarijauhoa
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 2-3 tl Priman pomeranssinkuorijauhoa »
  • 1 1/2 tl 1 1/2 tl

Valmistusohjeet

  • 1. Pese ja kuori perunat tai bataatti. Keitä perunat kypsiksi, noin 20 minuuttia. Soseuta perunat sähkövatkaimella.
  • 2. Sekoita joukkoon muut ainekset. Käytä ensin osa vedestä ja lisää tarvittaessa. Massan kuuluu olla melko löysää.
  • 3. Kaada massa uuni- tai alumiinivuokiin noin puoleen väliin. Paista gluteenitonta mämmiä 175-asteisessa uunissa 1 1/2 - 2 tuntia.
  • 4. Sammuta uuni ja peitä vuoat leivinpaperilla tai foliolla jälkikypsymään noin puoleksi tunniksi.
  • 5. Säilytä gluteeniton mämmi jääkaapissa tai pakasta.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä