
Ihanan pehmeä ja raikas mango-tiramisu on jälkkäri, joka vie kielen mennessään! Kermahyydykkeen ansiosta tämän tiramisun voi koota vaikka kakkuvuokaan ja tarjoilla juustokakun tapaan.
Valmistusaineet
- 250 g Mascarpone-juustoa
- 2 dl vispikermaa
- 400 g mangoa
- 50 g tomusokeria
- 50 g kermahyydykejauhetta »
- 50 g vettä
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 rkl leivonta-aromi cappucinoa
- 2 rkl Mantelilikööriä (valinnainen)
- 1 tl aitoa vaniljasokeria »
- Pohjaan
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta »
- Välineet
- 1 Keltuaisen erottelija Blobby
- 1 Kypsyyden testausneula
- 1 Kestoleivinpaperi
Valmistusohjeet
- 1. Valmista pohja. Vatkaasokeri ja munat vaahdoksi ja lisää joukkoon jauhot sekä leivinjauhe. Paista taikina uunipellillä 200 asteessa kunnes pohja saa kullanruskean pinna, eikä tartu kypsyydentestausneulaan.
- 2. Viipaloi mango valmiiksi.
- 3. Vaahdota kerma, tomusokeri ja keltuainen. Lisää joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri.
- 4. Lisää täytteeseen leivonta-aromi ja mantelilikööri.
- 5. Sekoita keskenään vesi ja kermahyydykejauhe. Kaada seos täytteen sekaan. Huom! Kermahyydyke alkaa samantien hyytymään.
- 6. Kokoa tiramisu esimerkiksi lasiseen astiaan tai suoraa annoskulhoihin.
- 7. Leikkaa pohjasta sopivankokoinen pala. Aseta se astiaan ja lisää tasainen kerros täytettä. Aseta täytteen päälle tasainen kerros mangoviipaleita. Toista.
- 8. Anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa tai hetki pakastimessa. Tarjoile.