Mango-tiramisu


Vaikeustaso:Keskitaso
Valmistusaika:60 min
Paistoaika:10 min
Annokset:6

Ihanan pehmeä ja raikas mango-tiramisu on jälkkäri, joka vie kielen mennessään! Kermahyydykkeen ansiosta tämän tiramisun voi koota vaikka kakkuvuokaan ja tarjoilla juustokakun tapaan.

Valmistusaineet

  • 250 g Mascarpone-juustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • 400 g mangoa
  • 50 g tomusokeria
  • 50 g kermahyydykejauhetta »
  • 50 g vettä
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 rkl leivonta-aromi cappucinoa
  • 2 rkl Mantelilikööriä (valinnainen)
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria »
  • Pohjaan
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta »
  • Välineet
  • 1 Keltuaisen erottelija Blobby
  • 1 Kypsyyden testausneula
  • 1 Kestoleivinpaperi

Valmistusohjeet

  • 1. Valmista pohja. Vatkaasokeri ja munat vaahdoksi ja lisää joukkoon jauhot sekä leivinjauhe. Paista taikina uunipellillä 200 asteessa kunnes pohja saa kullanruskean pinna, eikä tartu kypsyydentestausneulaan.
  • 2. Viipaloi mango valmiiksi.
  • 3. Vaahdota kerma, tomusokeri ja keltuainen. Lisää joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri.
  • 4. Lisää täytteeseen leivonta-aromi ja mantelilikööri.
  • 5. Sekoita keskenään vesi ja kermahyydykejauhe. Kaada seos täytteen sekaan. Huom! Kermahyydyke alkaa samantien hyytymään.
  • 6. Kokoa tiramisu esimerkiksi lasiseen astiaan tai suoraa annoskulhoihin.
  • 7. Leikkaa pohjasta sopivankokoinen pala. Aseta se astiaan ja lisää tasainen kerros täytettä. Aseta täytteen päälle tasainen kerros mangoviipaleita. Toista.
  • 8. Anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa tai hetki pakastimessa. Tarjoile.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä