Mausteinen omenachutney Priman tapaan


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:20 min
Paistoaika:20 min
Annokset:2-4 prk

Mausteinen chutney maistuu ihanalta liha- ja broileriruokien kanssa. Toimii talvikauden pataruokien seurana ja kesäisen grilliruoan seurana.

Valmistusaineet

Valmistusohjeet

  • 1. Poista omenoista siemenkodat ja kuori tarpeen mukaan. Leikkaa reiluiksi paloiksi, laita kattilaan ja mittaa mukaan sokeri ja viinietikka. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenat hiukan pehmenevät.
  • 2. Lisää joukkoon valkosipulirouhe, rusinat, inkivääri, kaneli ja clilirouhe, sekä rouhitut mantelit ja sinappijauhe. Keitä sekoitellen reipas puoli tuntia, kaada kuuma säilyke kuumiin pikkutölkkeihin ja sulje heti.
  • 3. Vinkki! Hillosuppilolla tölkittäminen sujuu ilman sotkua! Chutneyn väri ja ulkonäkö ovat vaatimattomia, mutta maku vahva ja herkullinen ja säväyttää grillattuja sekä paistettuja liharuokia mainiosti.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä