
Ihana sitruskakku juhlapöytään

Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:45 min
Paistoaika:0 min
Annokset:8-10
Valmistusaika:45 min
Paistoaika:0 min
Annokset:8-10
Helppo ja raikas sitruskakku sopii juhlapöytään sesongista riippumatta. Kermahyydykejauheella homma hoituu näppärästi ilman liivatetta!
Valmistusaineet
- 5 dl vaahtoutuvaa kermaa
- 200 g sitruunatuorejuustoa
- 250 g maitorahkaa
- 200 g Priman kermahyydykejauhetta »
- 0,75 dl lime- tai sitruunamehua
- (sitruunan tai limen kuoriraastetta)
- Pohja:
- 180 g Digestive-keksejä
- 75 g voita tai margariinia
- ½ tl Priman inkiväärijauhetta »
- (limen tai sitruunan kuoriraastetta)
Valmistusohjeet
- 1. Rouhenna keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi, inkivääri ja kuoriraaste. Painele 25-26 cm kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
- 2. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja maitorahka. Yhdistä mehu ja vesi ja sekoita kermahyydykejauhe nesteeseen. Sekoita välittömästi voimakkaasti vatkaten kakkumassaan. Tarkista maku. Lisää sokeria, jos pidät makeammasta kakusta.
- 3. Kaada vuokaan ja anna hyytyä vähintään muutamia tunteja.
- 4. Koristele herkillä vaaleilla ruusuilla, Priman perhoskoristeilla tai esimerkiksi sitruunan ja limen viipaleilla.