Ihana sitruskakku juhlapöytään


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:45 min
Paistoaika:0 min
Annokset:8-10

Helppo ja raikas sitruskakku sopii juhlapöytään sesongista riippumatta. Kermahyydykejauheella homma hoituu näppärästi ilman liivatetta!

Valmistusaineet

  • 5 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • 200 g sitruunatuorejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 200 g Priman kermahyydykejauhetta »
  • 0,75 dl lime- tai sitruunamehua
  • (sitruunan tai limen kuoriraastetta)
  • Pohja:
  • 180 g Digestive-keksejä
  • 75 g voita tai margariinia
  • ½ tl Priman inkiväärijauhetta »
  • (limen tai sitruunan kuoriraastetta)

Valmistusohjeet

  • 1. Rouhenna keksit esimerkiksi monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu voi, inkivääri ja kuoriraaste. Painele 25-26 cm kokoisen irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
  • 2. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja maitorahka. Yhdistä mehu ja vesi ja sekoita kermahyydykejauhe nesteeseen. Sekoita välittömästi voimakkaasti vatkaten kakkumassaan. Tarkista maku. Lisää sokeria, jos pidät makeammasta kakusta.
  • 3. Kaada vuokaan ja anna hyytyä vähintään muutamia tunteja.
  • 4. Koristele herkillä vaaleilla ruusuilla, Priman perhoskoristeilla tai esimerkiksi sitruunan ja limen viipaleilla.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä