Yrttinen lammaskare ja minttupesto


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:60 min
Paistoaika:15 min
Annokset:4

Lampaan ystävälle herkutteluun! Priman yrteillä saat täyteläisen ja hienostuneen maun lampaan kareeseen. Itse tehty minttupesto täydentää makuelämyksen.

Valmistusaineet

Valmistusohjeet

  • 1. Poista kyljysrivistä ylimääräinen rasva ja kalvot. Sekoita öljyyn murskatut valkosipulinkynnet, sitruunankuori, yrtit, sormisuola ja reilusti mustapippuria. Hiero mausteöljy lihan pintaan. Anna maustua joitakin tunteja tai mieluiten seuraavaan päivään.
  • 2. Saksi mintunlehdet ja persilja monitoimikoneen kulhoon. Lisää muut aineet, öljy vähitellen ja surauta tahnaksi, mutta jätä tahna rouheaksi. Jos haluat reilummin mintun makuisen tahnan, lisää kuivattua minttua tuoreen lisäksi.
  • 3. Kuumenna paistinpannu ja ruskista kyljysrivi molemmin puolin. Jälkikypsennä 160-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Kannattaa käyttää lihalämpömittaria, jotta liha ei pääse kypsymään liikaa. Kääri liha folioon ja anna seistä 15 minuuttia ennen viipalointia.
  • 4. Tarjoa paahdettujen juuresten ja minttupeston kanssa. Jos haluat mieluummin lämpimän kastikkeen, keitä lampaankareen seuraksi Priman aromikasta punaviinikastiketta.
  • 5. Vinkki! Paahdettujen juuresten maustamiseen sopivat Priman upeat yrttisekoitukset, esimerkiksi klassisen herkullinen Provence!
  • 6. Saksi mintunlehdet ja persilja monitoimikoneen kulhoon. Lisää muut aineet, öljy vähitellen ja surauta tahnaksi, mutta jätä tahna rouheaksi. Jos haluat reilummin mintun makuisen tahnan, lisää kuivattua minttua tuoreen lisäksi.
  • 7. Anna levätä jääkaapissa vähintään muutamia tunteja ennen tarjoilua, mieluiten seuraavaan päivään, niin maut ehtivät tasoittua.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä