Priman juhlava vadelma-valkosuklaakakku


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:20 + 30 + 120 min
Paistoaika:10 min
Annokset:8-10

Juhlavassa vadelma-valkosuklaakakussa on ihanan mehevä valkosuklaapohja ja päällä raikas vadelmatäyte. Tee koko komeus helposti ilman lisättyä liivatetta Priman kermahyydykejauheen avulla!

Valmistusaineet

Valmistusohjeet

  • 1. Valmista ensin pohja. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • 2. Laita voi ja vesi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää suklaanapit ja sekoita, kunnes suklaa sulaa.
  • 3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Riko muna kulhossa ja vatkaa rivakasti joukkoon kuuma suklaa-voi-vesi-seos. Lisää kuivat aineet.
  • 4. Kaada taikina heti leivinpaperilla vuorattuun n. 24-26 cm irtopohjavuokaan ja uuniin paistumaan.
  • 5. . Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes pohjaa tikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä kokonaan ennen pohjaosan irrottamista. Kun pohja on jäähtynyt, irrota se leivinpaperista ja laita takaisin vuokaan.
  • 6. Tee sitten täyte. Vaahdota kerma ja laita hetkeksi odottamaan.
  • 7. Jos vadelmasose on hyvin juoksevaa, lisää vain 0,5 dl vettä sen joukkoon, paksumpaan soseeseen voi lisätä 0,75 dl vettä.
  • 8. Vispaa kermahyydykejauhe soseeseen ja yhdistä välittömästi kermavaahdon kanssa. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja.
  • 9. Kakun voit koristella vadelmakiilteellä, tuoreilla vadelmilla ja mintun lehdillä tai valkosuklaasta Decomat-setillä valmistetuilla upeilla suklaakoristeilla.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä