
Pulled Pork Priman tapaan

Vaikeustaso:Keskitaso
Valmistusaika:30 min
Paistoaika:4 Hours
Annokset:4 - 6
Valmistusaika:30 min
Paistoaika:4 Hours
Annokset:4 - 6
Monikäyttöinen pulledpork maistuu monella tapaa; valmista sen seuraksi uunijuureksia, sujauta sämpylän tai bagelin väliin, kääri tortillaksi tai tarjoile salaatin tai munakkaan lisukkeena. Yli jääneestä pulled-porkista voi valmistaa vaikka bataatti-paistoksen tai kiusauksen, mahdollisuuksia on valtavasti!
Valmistusaineet
- 800 g kassleria
- 1 tl chilijauheseosta »
- 1 tl paprikajauhetta »
- 1 tl savupaprikajauhetta »
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl suolaa
- 1-2 tl Sticky fingers-original mausteseosta »
- 1 dl fariinisokeria
- 1 rkl sinappia
- 2 dl omenamehua (tai siideriä)
- ½ dl valkoviinietikkaa
- ½ dl siirappia
- ½ dl bbq-kastiketta
Valmistusohjeet
- 1. Tee kasslerille marinadi. Käytä joko sticky fingers-maustesekoitusta tai sekoita paprikajauhe, savupaprika, mustapippuri, chilijauhe ja suola keskenään.
- 2. Sekoita loput marinadin ainekset. Laita kasler marinointiastiaan tai muovipussiin ja anna marinoitua yön yli (marinointiastiassa 1 tunti). Ota liha lämpeämään huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- 3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Käytä lihaa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes lihan pinta saa hieman väriä.
- 4. Laske uunin lämpötila 125 asteeseen, kääri liha folion sisään, aseta siihen paistomittari ja kypsennä hitaasti uunissa, kunnes lihan sisälämpötila ylittää 90 astetta (noin 4 tuntia). Anna lihan sisä lämpötilan laskea hitaasti noin 70 asteeseen. Pulled pork on valmista, kun liha murenee säikeiksi kun sitä erottelee haarukalla.