
Klassisen herkullinen Burgundin lihapata

Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:30 min
Paistoaika:2 Hours
Annokset:6 - 8
Valmistusaika:30 min
Paistoaika:2 Hours
Annokset:6 - 8
Ihanan mehevät lihapadat valmistuvat vaivattomasti ja maistuvat pitopöydässä. Valmista helposti täyteläinen Burgundin pata. Kun käytät padan valmistukseen valu-alumiinipataa tai valurautapataa, voit ruskistaa ja hauduttaa paistin samassa padassa.
Valmistusaineet
- 800 - 1000 g naudan tai hirven paistilihaa
- 140 g pekonia
- 4 salottisipulia tai 2 tavallista sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl Seasons spice mix -maustetta »
- 3 laakerinlehteä »
- 1 tölkki tomaattimurskaa tai 0,5 dl tomaattipyrettä
- 2 dl vettä
- 3 - 4 dl punaviiniä (tai tummaa olutta tai lihalientä)
- Paistamiseen voita ja öljyä
- 1 palsternakka
- ½ lanttu
- 2 isoa porkkanaa
- 2 rkl maissijauhetta suurustamiseen (Maizena)
- 1 dl hillosipuleita
- 150 g sieniä viipaleina
Valmistusohjeet
- 1. Pilko pekoni ja ruskista kuumassa padassa. Pilko liha suikaleiksi ja ruskista pekonien jälkeen, mausta suolalla. Siirrä lihat hetkeksi odottamaan.
- 2. Kuullota pilkotut sipulit ja juurekset padassa öljy-voi seoksessa. Sekoita lihat joukkoon. Lisää mausteet ja tomaattimurska tai -pyre uunipataan ja kaada neste päälle. Jos käytät pyrettä, laita nestettä hieman enemmän.
- 3. Kypsennä uunissa 150 asteessa 2-3 tuntia. Jos haluat hauduttaa pidemmän aikaa, alenna lämpötila 125 asteeseen ja anna muhia uunissa 4-5 tuntia.
- 4. Lopuksi suurusta maizenalla ja lisää voissa kuullotetut sienet ja hillosipuli pataan. Tarjoile puikulaperunamuusin tai riisin kanssa.