Omppusipsit


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:10 min
Paistoaika:60 min
Annokset:4

Uunin jälkilämmössä valmistuu herkulliset ja terveelliset omppusipsit naposteluun, jälkkäriksi tai vaikkapa tuliaiseksi! Sipsejä voit valmistaa kotipihan omenoista tai mistä tahansa kaupan lajikkeesta – kokeile eri omenalajikkeita ja löydä oma kirpeä tai makea suosikkisi. Siivuta omenat 2-3mm paksuiksi siivuiksi ja poista siemenet. Siemenkota kannattaa jättää, omppuihin tulee kaunis kukan muotoinen koriste keskelle!

Valmistusaineet

  • 2 - 3 omenaa
  • 1 tl kanelijauhetta TAI »
  • 1 tl cappucchino-maustetta TAI
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria
  • 1 Minimandoliini

Valmistusohjeet

  • 1. Esilämmitä uuni 100 asteeseen. Siivuta omenat 2-3mm paksuiksi siivuiksi ja poista siemenet.
  • 2. Levitä siivut uunipelleille leivinpaperille erilleen toisistaan. Ripottele päälle halutessasi kanelia, cappuchino-maustetta tai aitoa vaniljasokeria.
  • 3. Kuivata uunissa noin 1 tunti. Käännä omenasipsit, ja kuivata vielä tunnin verran, kunnes omenat ovat kuivuneita ja reunat hieman käpristyneitä. Irrota heti leivinpaperista ja säilö ilmatiiviiseen astiaan. Voit halutessasi valmistaa useamman erän kerralla, mikäli sinulla on monta uunipeltiä. Suosittelemme silloin kiertoilman käyttöä ja hieman pidempää kuivatusaikaa!

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä