
Kotitekoinen bbq-kastike ja ribsit

Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:30 min
Paistoaika:4 Hours
Annokset:6
Valmistusaika:30 min
Paistoaika:4 Hours
Annokset:6
Ribsit kannattaa esikypsyttää hitaasti uunissa, ja käyttää grillissä lopuksi pikaisesti - näin lihasta tulee supermureaa ja se suorastaan sulaa suussa! Omatekoinen bbq-kastike on vaivan arvoista. Koska ribsit valmistuvat oikeaoppisesti usean tunnin ajan, esivalmistelut kannattaakin tehdä hyvissä ajoin ennen grillailua, vaikka jo edellisenä iltana.
Valmistusaineet
- 1,5 kg maustamattomia porsaan ribsejä (baby back ribs)
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 0,5 dl hunajaa
- 3 rkl Priman Sticky fingers -maustesekoitusta »
- 3 dl ketsuppia
- 0,5 dl siideriä tai kokista
- 3 tl Dijon sinappia
- 3 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl sipulijauhetta »
- 2 tl savupaprikajauhetta »
- 1 tl sitruunapippuria »
- 0,5 tl valkosipulijauhetta »
Valmistusohjeet
- 1. Laita uuni kuumenemaan 120 °C:een. Aloita sivelemällä ribseihin öljyä, jatka sivelemällä hunajaa. Hiero lopuksi mausteseos lihan pintaan.
- 2. . Laita ribsit uuniritilälle (alle pelti jossa on esimerkiksi omenasiideriä näin liha saa hieman kosteutta ja mehevyyttä paiston aikana). Anna kypsyä uunissa n. 3 tuntia. Valmista odotellessa muut grillijuhliin tarvittavat sekä BBQ-kastike.
- 3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Keitä kastiketta kokoon hiljaisella lämmöllä n. tunnin ajan.
- 4. Loppusilaus ribseille saadaan grillissä. Sivele ribisen pintaan Bbq – kastiketta ja käytä grillisää nopeasti ottamassa väriä.
- 5. Lopun kastikkeen voit käyttää pöydässä dippailuun!