Kermainen Ahvenkeitto


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:20 min
Paistoaika:30 min
Annokset:6

Juhlava ahvenkeitto valmistuu hyödyntämällä avhenet kokonaisuudessaan, ja kermavaahto tuo keittoon samettisen rakenteen. Tarjoile alkukeittona hyvän saaristolaisleivän ja sitruunalla maustetun voin kanssa!

Valmistusaineet

Valmistusohjeet

  • 1. Pane huuhdellut ahvenperkeet kattilaan, lisää viini, kylmä vesi ja suola. Kiehauta ja kuori vaahto pois. Lisää viipaloitu sipuli, purjo, tilli ja persilja sekä laakerinlehdet. Anna kiehua keskilämmöllä n. puoli tuntia.
  • 2. Siivilöi neste toiseen kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on litra lientä. Pane ahvenen palat liemeen ja anna kiehua pari minuuttia. Nosta kalapalat liemestä ja pidä ne lämpimänä. Tarkista maku ja mausta kalastajan suolalla ja valkopippurilla.
  • 3. Sekoita keltuaiset ja 1,5dl kermaa ja vatkaa seos liemen sekaan. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi. Kuumenna liemi mutta älä anna kiehua. Lisää kermavaahto. Nosta kalanpalat lämpimille lautasille ja kaada ahvenliemi päälle. Viimeistele savustetulla merisuolalla.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä