Mozzarella-parmankinkkupizza kivellä paistettuna


Vaikeustaso:Keskitaso
Valmistusaika:20 min
Paistoaika:10 min
Annokset:4

Pizzakivellä oma keittiösi muuttuu oikeaksi pizzeriaksi, ja saat pizzaan rapean pohjan ja aidon maun! Pizzakiveä voi käyttää myös leivinuunissa tai grillissä, jossa pizza saa lisää makua! Suosi laadukkaita raaka-aineita ja mausteita, ja muista kuumentaa pizzakivi yhdessä uunin kanssa, ja asettaa paistettava pizza valmiiksi kuumalle kivelle.

Valmistusaineet

  • 2 dl vettä
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 - 4 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl tomaattikastiketta
  • 50 g mozzarella juustoraastetta
  • 100 g tuoretta mozzarellaa paloina
  • 1 rkl tomaatti-mozzarellamix -maustetta
  • 8 viipaletta Parmankinkkua
  • 1 dl Rucolaa
  • 2 tuoretta tomaattia
  • 16 kpl mustia oliiveja
  • ½ punasipuli renkaina
  • 1 rkl pizzamaustetta »
  • 1 Pizzakivi

Valmistusohjeet

  • 1. Aseta pizzakivi kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225 °C lämpötilaan.
  • 2. Mittaa kulhoon lämmin vesi (42 °C) ja lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva ensin puoleen määrään jauhoista ja sekoita veteen ja aloita taikinan vaivaaminen lisäten hiljalleen jauhoja. Lisää lopuksi öljy, lisää tarvittaessa jauhoja. Käyttämällä durum-vehnäjauhoja saat kaulittua ohuemman pohjan!
  • 3. Anna pohjan kohota lämpimässä liinan alla n. puoli tuntia.
  • 4. Kaulitse taikinasta 2 pizzaa, jätä pohja muutaman millin paksuiseksi. Levitä tomaattikastike pohjien päälle ja täytä. Voit myös kaulita leivinpaperille (tämä helpottaa siirtämistä tulikuumalle kivelle).
  • 5. Viipaloi tomaatit ja mozzarella, suikaloi punasipuli ja oliivit ja asettele pohjan päälle. Älä täytä pizzaa liikaa täytteillä jotta ohut pohja kypsyy rapeasti!
  • 6. Paista uunissa 5-10 minuuttia kunnes pohja on kypsä.
  • 7. Asettele pinnalle parmankinkku ja rucola, pirskottele päälle vielä suosikki öliiviöljyäsi ja Priman pizzamaustetta!

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä