Keväinen mangojuustokakku


Vaikeustaso:Keskitaso
Valmistusaika:40 min
Paistoaika:0 min
Annokset:10

Sarita Launialan suloinen mangojuustokakku sopii moneen makuun ja ymäri vuoden! Kaunis kakku on yllättävän helppo tehdä, ja koristelussa vain mielikuvitus on rajana!

Valmistusaineet

  • 1 pkt Digestive-keksejä (Pohja)
  • 150 - 200 g voita (Pohja)
  • 2 tlk Säilykemangoa soseutettuna (Täyte)
  • 2 prk Mango-lastensosetta (Täyte)
  • 200 g Maustamatonta tuorejuustoa (Täyte)
  • 250 g Mascarponea (Täyte)
  • 30 g Mango leivonta-aromia (Täyte)
  • ½ dl sokeria (Täyte)
  • 1 tl Aitoa vaniljasokeria (Täyte) »
  • 1 sitruunan mehu (Täyte)
  • 4 dl Kuohukermaa (Täyte)
  • Pieni nokare Keltaista pastaväriä (Täyte)
  • 8 Liivatetta (Täyte)
  • 1/2 dl mangotölkin lientä (Täyte)
  • 3 prk Mango lasten hedelmäsosetta (Kiille)
  • 4 Liivatetta, jotka sulatetaan 1/2 dl mangososetta ((Kiille))
  • 100 g maitosuklaata (Koristelu) »
  • 100 g valkosuklaata (Koristelu) »

Valmistusohjeet

  • 1. Pohja: Murskaa keksit muovipussin sisällä kaulimella painaen. Lisää sulatettu voi ja tasoita vuoan pohjalle. Lisää voita sen verran, että taikina ’liiskaantuu’ lusikalla painaessa sopivasti. Tasoita vuoan pohjalle.
  • 2. Täyte: Vaahdota kerma, lisää muut ainekset. Lisäile maistelemalla oman maun mukaan aineksia (sitruunaa, sokeria ja mango-aromia). Liota liivatelehtiä kylmässä 10 min ja sulata liivateet kuumennettuun mangoliemeen. Kaada lopuksi vaahtoseokseen. Sekoita hyvin ja kaada seos vuokaan pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 2 tunniksi ennen kiilteen lisäämistä.
  • 3. Kiille: Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata 1/2 desiin kiehuvaa mangososetta. Sekoita liivate-mangoseos loppuun mangoseokseen ja kaada hyytyneen kakun päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään 4 tunniksi tai yön yli.
  • 4. Koristelu: Piirrä hyvin ohuella pursottimella pajunoksat, joihin lisätään pajunkissat, jonka jälkeen kissojen tyvet ja silmut. Reunaristikot pursotetaan leivinpaperin päälle samaisella pursottimella, kovetetaan jääkaapissa ja lisätään lopulta painelemalla reunoihin.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä