Mehevä vanilja-mustikkapiirakka


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:60 min
Paistoaika:10 min
Annokset:12

Kaunis mustikkapiirakka kätkee sisäänsä mehevän yllätyksen, ja valmistus käy käden käänteessä!

Valmistusaineet

  • 1 valmis pakastemurotaikina TAI
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja (tai käytä vehnäjauhoa ja hieman tattari- ja ruisjauhoa)
  • 1 tl leivinjauhetta »
  • 3 dl vettä
  • 100 g vaniljakreemijauhetta
  • 4-5 dl mustikoita (tuore tai pakaste)
  • 0,75 dl murotaikinaa

Valmistusohjeet

  • 1. Valmista murotaikina vatkaamalla voi ja sokeri, lisää muna sekä vähitellen jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Ota 0,75dl taikinaa erilleen kuorrutusta varten.
  • 2. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja paista 200C uunissa noin 10 minuuttia.
  • 3. Pohjan kypsyessä vatkaa vesi ja vaniljakreemijauhe tasaiseksi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  • 4. Ota pohja pois uunista ja anna vetäytyä hetki. Kaada päälle vaniljakreemi, ja ripottele pinnalle mustikoita niin että kreemi peittyy. Murusta pinnalle vielä hieman murotaikinaa, ja paista uunissa noin 200C n. 30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinnalle ripoteltu murotaikina on rapeaa.
  • 5. Piirakka saa jäähtyä kunnolla, koska paksu täyte on lämpimänä hyvin pehmeää!

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä