Grillattu lohi


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:10 min
Paistoaika:6 min
Annokset:4

Ihanan raikasta, mehevää ja terveellistäkin vielä! Lohi jää ihanan meheväksi, kun grillaat ensin nahkapuolen ja viimeistelet lopuksi pinnan nopealla grillaamisella tai vaikkapa kaasupolttimella. Tarjoile uusien perunoiden ja tsatsiki-dipin kanssa! Dippi valmistuu näppärästi sekoittamalla Priman dippiä kermaviiliin.

Valmistusaineet

Valmistusohjeet

  • 1. Leikkaa lohifilee sopiviksi, noin 150-200g paloiksi - älä irrota nahkaa! Ripottele palojen päälle kalastajan suolaa. Voit halutessasi käyttää myös Priman kalamaustetta.
  • 2. Aseta lohi grilliin nahkapuoli alaspäin ja kypsennä muutama minuutti, kunnes lohi on kypsynyt noin puolikypsäksi, Kypsymistä pystyt seuraamaan fileen reunasta. Älä pidä grilliä täydellä teholla, vaan anna lohen kypsyä hieman miedommalla lämmöllä.
  • 3. Käännä lohi varovasti pintapuoli grilliä vasten, kun fileen reunasta näkyy että noin 2/3 osaa on kypsynyt. Lohi on kypsää, kun lihassyyt irtoavat kevyesti haarukalla painamalla ja lohen väri on vielä hieman punertavaa. Nahka irtoaa helposti vetämällä.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä