
Perinteinen hernekeitto on edullista arkiruokaa parhaimmillaan. Viimeistele keitto tämän päivän suosikkimausteilla, ja ihastu perinneruokaan uudelleen!
Valmistusaineet
- 2 l vettä
- 500 g kuivattuja herneitä
- 1 iso sipuli TAI
- 3 rkl sipulirouhetta »
- 600 g palvikinkkua, tai ylijäänyttä joulukinkkua pakkasesta
- 1 tl suolaa
- 1 tl kasvisliemijauhetta »
- 1 tl meiramia »
- 10 kokonaista maustepippuria »
- 1 rkl pekoni-maustesekoitusta »
- annosten viimeistelyyn sinappia
Valmistusohjeet
- 1. Laita edellisenä iltana kuivatut herneet kattilaan kahteen litraan vettä ja anna liota yön yli.
- 2. Keitä herneitä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.
- 3. Lisää sipuli, kinkku sekä mausteet ja keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.
- 4. Viimeistele annos pekonimausteella ja teelusikallisella hyvää sinappia – ja nauti!