Mummon focaccialeipä leipäkääreessä


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:10 min
Paistoaika:30 min
Annokset:6

Mehevä focaccialeipä valmistuu uskomattoman näppärästi Lékuén leipäkääreessä! Voit sekoittaa ainekset ja vaivata taikinan kääreessä, ja vältät ylimääräisen tiskin! Leipäkääreessä leipä saa kauniin rapean paistopinnan, ja se on sisältä mehevä! Erilaisia muunnelmia saat helposti käyttämällä eri yrttejä ja ripottelemalla leivän päälle maustettua sormisuolaa!

Valmistusaineet

  • 2 dl vettä
  • 5 g kuivahiivaa
  • ½ rkl suolaa
  • ½ rkl sokeria
  • 1 tl oreganoa »
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • noin 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 rkl sormisuolaa
  • 1 tl rosmariinia »
  • 1 Lékuén leipäkääre

Valmistusohjeet

  • 1. Mittaa leivontakääreeseen kädenlämpöinen vesi ja sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita nesteen joukkoon.
  • 2. Lisää suola, sokeri ja oregano, sekä kerralla noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita tasaiseksi.
  • 3. Lisää loput jauhot vähitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi myös oliiviöljyä ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  • 4. Sulje leipäkääre ja jätä taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi.
  • 5. Ripottele pinnalle oliiviöljyä, sormisuolaa ja rosmariinia, ja paista suljetussa leipäkääreessä esilämmitetyssä uunissa 200 C asteessa noin 30 min.
  • 6. Valuta vielä kypsän focaccian päälle oliiviöljyä ja tarjoile esimerkiksi sametin pehmeän rahkalevitteen kanssa!

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä