Pysyvän arominsa ansiosta se sopii rapujen, kala- ja äyriäisruokien, keitetyn lihan, perunoiden, kasvisten, piirakoiden, pasteijoiden ja rahkojen maustamiseen. Tillillä maustetaan myös säilykkeitä!
Tilli sisältää rautaa sekä kaliumia.
Sarjakukkaisiin kuuluva tilli on todennäköisesti kotoisin Persiasta tai Intiasta. Nykyisin sitä käytetään lähinnä Pohjoismaissa, Venäjällä ja Balkanin maissa, ja se on yksi Suomen suosituimmista yrteistä.
Alkuperämaa Saksa
Ravintosisältö (100 g):
Energia 125 kJ / 30 kcal
Rasva 0,8 g, josta tyydyttynyttä <0,1 g
Hiilihydraatit 0,9 g, josta sokereita 0,8 g
Proteiini 3,7 g
Suola 66,2 mg
A-vitamiini 53 IU
C-vitamiini 21 mg
Kalsium 1 516 mg
Rauta 16,3 mg
D-vitamiini 0 IU
B6-vitamiini 0,3 mg
B12-vitamiini 0 µg
Magnesium 256 mg
Kalium 415.0 mg