Lammascurry Priman tapaan


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:45 min
Paistoaika:1 Hours
Annokset:4-6

Täyteläisen mausteinen lammascurry maistuu ihanalta riisin ja leivän kanssa! Lihaa haudutetaan pitkään joten alkuvalmisteluiden jälkeen pata valmistuu kuin itsestään.

Valmistusaineet

Valmistusohjeet

  • 1. Pilko lihapalat sopiviksi suupaloiksi ja keitä niitä, tomaatteja, chilirouhetta, kurkumaa ja vettä n. 10 minuuttia. Nosta lihat sitten reikäkauhalla kattilasta pois ja säästä keitinliemi.
  • 2. Sekoita kookoskerma, hienonnettu valkosipuli ja inkivääri tasaiseksi tahnaksi.
  • 3. Kuumenna öljy isossa kasarissa tai wokkipannussa ja lisää kanelitanko, neilikat ja kardemummat ja paista, kunnes mausteet alkavat tuoksua ja pullistua (noin 15 sekuntia).
  • 4. Lisää cashewpähkinät sekä jeera ja paista sekoitellen, kunnes cashewpähkinät ovat ruskistuneet kevyesti.
  • 5. Lisää cayennepippuri ja sipulit ja paistele keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat jonkun verran ruskistuneet.
  • 6. Lisää kookos-inkivääri-valkosipulitahna ja paista ahkerasti sekoitellen viitisen minuuttia.
  • 7. Lisää lihan keittoliemi ja suola, ja hauduttele kannen alla kymmenisen minuuttia.
  • 8. Lisää sitten lihapalat ja sen verran vettä, että lihapalat melkein peittyvät ja hauduta, kunnes kastike on paksuhkoa ja liha on todella pehmeää (tähän saattaa kulua ½-2 h lihasta riippuen). Jos kastike uhkaa kuivua liikaa, lisää hieman vettä.
  • 9. Koristele valmis lammascurry tuoreella korianterilla ja tarjoile leivän ja riisin kanssa!

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä