Pizzakivi, Ibili

Katso kuva suurena

Pizzakivi, Ibili

Suuren suosion saavuttanut pizzakivi on oiva apuri kotileipurille sekä rapeaa pizzapohjaa tavoittelevalle kotikokille.
Puristettu kivimassa varaa uunin lämmön itseensä ja paistaa leivonnaisiin rapean pohjan perinteisen kiviuunin tapaan. Näin kotiuunissakin on mahdollista saavuttaa ravintolatason ohut, rapeapohjainen pizza. Myös pakastepizzaan saadaan pohjan rapeuden myötä aivan uutta ulottuvuutta.

Lisäksi paistokivellä saadaan rapea pinta kotileipään ja esimerkiksi esipaistettuihin leipätuotteisiin. Reilusti jauhotettuna itse tehdyt leivät irtoavat kypsinä kivestä vaivattomasti.

Kiven mitat ovat 35 cm x 40cm. Se sopii kaikkiin sähköuuneihin, jotka ovat halkaisijaltaan vähintään 50 cm. Helpointa on asettaa kivi uunin ritilälle alatasoon. Lämmitä uuni keskilämmöllä, älä käytä kiertoilmaominaisuutta.

Pizzakiveä käytettäessä on tärkeää muistaa asettaa kivi uuniin kylmänä ja antaa sen lämmetä uunin mukana. Kylmä kivi ja kuuma uuni ovat varma halkeamisen kaava. Pizzakiveä ei myöskään saa pestä astianpesukoneessa tai muutoinkaan pesuaineilla, koska sen huokoinen materiaali imee kemikaalit ja maut. Jos kivelle tipahtaa käytön aikana esimerkiksi juustoa tai kastiketta, roiskeet tulee pyyhkäistä lastalla mahdollisimman pian pois, sillä kiven pinnalla oleva tai kiven sisään imeytynyt kiehuva neste halkaisee helposti kiven - on siis syytä kiinnittää huomiota siihen, että pizzan pohja on ehjä ja reunaa on sen verran, että täyte ei pääse uunissa kiehumaan siitä yli! Puhdistus on kaikessa yksinkertaisuudessaan esimerkiksi teräslastalla kiven pintaan palaneiden jäämien pois kaapiminen.

Mukana nostoritilä, jolla pizzan saa nostettua kivellä suoraan tarjottavaksi pöytään.

Arvioi tuote ensimmäisenä

Tuotenumero: 819

Saatavuus: Varastossa

35,90 €