Klassisen herkullinen Burgundin lihapata


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:30 min
Paistoaika:2 Hours
Annokset:6 - 8

Ihanan mehevät lihapadat valmistuvat vaivattomasti ja maistuvat pitopöydässä. Valmista helposti täyteläinen Burgundin pata. Kun käytät padan valmistukseen valu-alumiinipataa tai valurautapataa, voit ruskistaa ja hauduttaa paistin samassa padassa.

Valmistusaineet

  • 800 - 1000 g naudan tai hirven paistilihaa
  • 140 g pekonia
  • 4 salottisipulia tai 2 tavallista sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl Seasons spice mix -maustetta »
  • 3 laakerinlehteä »
  • 1 tölkki tomaattimurskaa tai 0,5 dl tomaattipyrettä
  • 2 dl vettä
  • 3 - 4 dl punaviiniä (tai tummaa olutta tai lihalientä)
  • Paistamiseen voita ja öljyä
  • 1 palsternakka
  • ½ lanttu
  • 2 isoa porkkanaa
  • 2 rkl maissijauhetta suurustamiseen (Maizena)
  • 1 dl hillosipuleita
  • 150 g sieniä viipaleina

Valmistusohjeet

  • 1. Pilko pekoni ja ruskista kuumassa padassa. Pilko liha suikaleiksi ja ruskista pekonien jälkeen, mausta suolalla. Siirrä lihat hetkeksi odottamaan.
  • 2. Kuullota pilkotut sipulit ja juurekset padassa öljy-voi seoksessa. Sekoita lihat joukkoon. Lisää mausteet ja tomaattimurska tai -pyre uunipataan ja kaada neste päälle. Jos käytät pyrettä, laita nestettä hieman enemmän.
  • 3. Kypsennä uunissa 150 asteessa 2-3 tuntia. Jos haluat hauduttaa pidemmän aikaa, alenna lämpötila 125 asteeseen ja anna muhia uunissa 4-5 tuntia.
  • 4. Lopuksi suurusta maizenalla ja lisää voissa kuullotetut sienet ja hillosipuli pataan. Tarjoile puikulaperunamuusin tai riisin kanssa.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä