Blinit


Vaikeustaso:Helppo
Valmistusaika:15 min
Paistoaika:20 min
Annokset:4 - 6

Juhlavat blinit sopivat kaikille; varaa useita eri täytteitä niin jokainen ruokailija voi koota itselleen mieluisen kokonaisuuden! Kauniit blinit paistuvat näppärästi lettupannuilla tai varsinaisilla blinipannuilla. Tutustu valikoimaan ja löydä oma suosikkisi. Tarjoile blinit heti – tai pidä lämpimänä 100-asteisessa uunissa. Älä peitä foliolla tai kannella, jottei höyry pehmennä rapeapintaisia blinejä!

Valmistusaineet

  • 3 dl täysmaitoa
  • 5 g kuivahiivaa
  • 2 ½ dl tattarijauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl tummaa olutta
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuainen
  • Tarjoiluun; Smetanaa tai ranskankermaa
  • Tarjoiluun; Mätiä maun mukaan
  • Tarjoiluun; Katkarapuja
  • Tarjoiluun; Graavilohta
  • Tarjoiluun; Tuoretta sipulia tai punasipulia
  • Tarjoiluun; Sormisuolaa Lemon & Lime »
  • Tarjoiluun; Savustettu Merisuola & Chili myllystä »
  • Tarjoiluun; Sitruunanmehua

Valmistusohjeet

  • 1. Lämmitä maito 45-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva, jauhot ja suola keskenään ja lisää vähitellen sekoittaen lämpimään maitoon. Sekoita olut taikinaan ja jätä leivinliinan alle huoneenlämpöön käymään 6 tunniksi.
  • 2. Kun taikina on käynyt, vatkaa keltuainen joukkoon. Vaahdota valkuainen erillisessä kulhossa kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
  • 3. Paista blinejä blinipannulla voissa noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes blini on kypsä ja kauniin värinen.

Arvioi tämä resepti

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kerro mielipiteesi reseptistä